در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که نگهداری باطری خودرو چه اصول و قواعدی دارد؟ و توضیح کوتاهی در رابطه با اصول نگهداری باطری خودرو خواهیم داشت
همون طور که اطلاع دارین یکی از مهمترین قطعات خودرو باطری اون هستش . باطری های ماشین انواع مختلفی دارن و یکی از قطعات جدا نشدنی سیستم یک خودرو به حساب میان و هر خودرویی نیاز به باطری داره .
وظیفه اصلی باطری رسوندن برق به موتور و تامین نیروی لازم برای استارت خودرو هستش که در نهایت منجربه روشن شدن ماشین میشه .اما این قطعه حساس و حیاتی دارای طول عمر خاصی هستش و پس از طمانی دیگه کارایی اولیه خودش رو نداره ، اما روش هایی وجود داره که با استفاده ازشون میتونیم همر مفید باتری ماشین رو زادتر کنیم .
دلایل خراب شدن باطری
قبل از اینکه بخوایم در رابطه با نحوه نگهداری باطری اتومبیل صحبت کنیم ، اول باید بدونیم که بطور کلی چرا یک باطری ممکن هستش زودتر از عمر مفید خودش ، خراب بشه و از کار بیفته . به طور متوسط یک باطری اتومبیل باید بین یک و نیم تا دو سال عمر مفید داشته باشه و بعد از اون ضعیف بشه و در نهایت قادر به روشن کردن خودرو نباشه.
اصلی ترین دلایلی که می تونن باعث ضعیف و در نهایت از کار افتادن یک باتری بشن در ذیل لیست شده اند :
- بطور کامل تخلیه کردن باطری
- قرار دادن باطری در مجاورت گرمای زیاد
- لرزش بیش از حد
- سولفاته شدن باطری
- رسوب گرفتن
- درست عمل نکردن دینام خودرو و شارژ نکردن باطری
- نگهداری باطری در شرایط بدون شارژ برای مدت طولانی
اینها تنها بخشی از عواملی هستند که ممکن هست موجب تضعیف باطری خودرو و در نهایت از کار افتادن اون بشن . عدم توجه به موارد بالا و نگهداری باطری در شرایط نامناسب باعث کاهش طول عمر باطری می گردد ، به طوری که ممکن هست تنها پس از چندماه از خرید باطری، مجبور بشید دوباره یک باطری تازه تهیه کنید.
شرایط نگهداری باطری خودرو
پس از آگاهی از دلایل خراب شدن یک باطری نوبت به این میرسه که بدونیم شرایط نگهداری باطری خودروچگونه باید باشه تا عمر مفید باطری خودروی خود را افزایش بدیم. باید این نکته را مد نظر قرار بدیم که ما نمی تونیم بیش از عمر استاندارد یک باطری از اون کار بکشیم و این امر موجب می شه که در شرایط آب و هوایی سخت به مشکل بخوریم و نتونیم ماشینمون رو روشن کنیم . در ادامه به بهترین و ساده ترین روش هایی که ممکن است باعث افزایش عمر باطری بشه اشاره خواهیم داشت.
- در مواقعی که قصد استفاده نکردن از خودروی خود را برای مدتی بیش از چهار روز دارین، حتما بست باتری را جدا کرده و ارتباط اون رو با خودرو قطع نمایید.
- برای نگهداری باطری خودرو با عمر بیشتر، هیچگاه اون رو بیش از حد شارژ نکنید.
- هر چند وقت یک بار بست باطری ها رو چک کرده و از عدم سولفاته شدن اون اطمینان حاصل کنین.
- در فصل های سرد ماشینتون رو در محل گرمی نگهداری کنید .
- سطح اتکای باطری را چک کنین و از محکم بودن اون اطمینان پیدا کنین .
- اگر از باطری های اسیدی استفاده می کنین ، حتما سطح مایع درون اون رو چک کنید و در صورت کم بودن ، از آب مقطر برای افزایش سطح مایع استفاده کنید .
- از استارت زدن های بی جهت و طولانی مدت بپرهیزین .
- هیچوقت نزارین باطری به طور کامل خالی بشه .
- هیچوقت دو قطب باطری رو با هم دیگه اتصال ندید.
- برای جدا کردن باطری از ماشبن ، همیشه اول قطب منفی رو جدا کنین و بعد قطب مثبت رو جدا کنین
- رطوبت زیاد باعث کاهش عمر باطری می شه سعی کنین باطری شما بیش از حد در معرض رطوبت نباشه .
- هر چند وقت یکبار قطب های باطری رو چک کنید و شستشو بدید .
- درب سلول های باتری رو چک کنید تا در صورت شل شدن ، سفتشون کنید.
تو این مقاله از سری مقاله های عیب یابی خودرو در رابطه با روش های نگهداری باطری خودرو نکات کوتاهی رو اشاره کردیم که تو عمر باطری تاثیر دارند .
سلام خیلی خوب بود
ولی کاش یکم دقیق تر و مفصل تر بررسی میکردین