بررسی مهمترین دلایل روشن نشدن ماشین

بررسی مهمترین دلایل روشن نشدن ماشین - عیب یابی خودرو

 

یکی از مشکلاتی که ممکن هست برای هر مالک خودرو پیش بیاد ، روشن نشدن و یا دیر روشن شدن خودرو هستش که در مواقعی باعث بروز مشکلاتی میشه . دلایل روشن نشدن ماشین ممکنه بنا به دلایل مختلفی پیش بیاد. تو این مطلب قصد داریم در رابطه با این موضوع بیشتر صحبت کنیم و دلیل روشن نشدن خودرو رو موشکافی کرده و به بررسی احتمالات تو این زمینه بپردازیم .

 

علت اصلی روشن نشدن خودرو

روشن نشدن و یا دیر روشن شدن خودرو خصوصا در صبح و یا در هوای سرد زمستانی ممکن هست به صدها دلیل ریز و درشت بستگی داشته باشه . اما تو اینجا کارشناسان ما تعدادی از اصلی ترین دلایل روشن نشدن خودرو را بررسی کرده و آن ها را لیست کرده و خدمت علاقه مندان به بحث نگهداری خودرو ارائه داده اند . به طور کلی اگر خودرو استارت بخورد و روشن نشود ممکن است به یکی از دلایل زیر باشد:

 

داشتن دکمه قطع کن

یکی از ساده ترین و در عین حال اصلی ترین دلایلی که ممکن هست خودرو پس از استارت خوردن روشن نشه ، داشتن مدار قطع کن برای جلوگیری از سرقت و یا برداشتن بدون اجازه ماشن هستش .

تنها وقتی میتونیم ماشینی که مدار قطع کن اون فعال هست رو خاموش کنیم که جای دکمه رو پسدا کنیم و با زدن دکمه اون رو از مدار خارج کنیم تا ماشین روشن بشه .

نمونه دکمه قطع کن

نمونه ای از دکمه قطع کن

عدم رسیدن بنزین به موتور

از اصلی ترین دلایل روشن نشدن خودرو می شه به عدم رسیدن بنزین به موتور خودرو اشاره کنیم . این مشکل ممکنه  به یکی از دلایل زیر اتفاق بیفته :

  • صحیح کار نکردن پمپ بنزین
  • خالی بودن باک سوخت
  • عمل کردن کلید مخصوص قطع کننده بنزین
  • خرابی سنسور موقعیت
  • رد نشدن بنزین از صافی بنزین به دلیل کثیفی این فیلتر
  • درست کارنکردن سیستم پاشش سوخت یا انژکتور

نرسیدن برق به شمع ها

از جمله دلایل دیگری که ممکن هست باعث روشن نشدن خودرو بشه ، نرسیدن برق به شمع ها هستش . اگر ماشین تو زمان صحیح اقدام به برق رسانی نکنه و شمع ها جرقه زنی درتی نداشته باشن ، سیستم احتراق خودرو با مشکل مواجه میشه و باعث روشن نشدن خودرو می شه .

خرابی در کویل ، وایر و خود شمع ها می تونه دلیلی بر روشن نشدن ماشین باشه .

 

شمع ماشین

شمع خودرو

عمل کردن سوئیچ ضربه

این سوئیچ که وظیفش خاموش کردن خودرو موقع برخورد های شدید و یا در مواقع تصادف هست هم عاملی برای روشن نشدن ماشین هست ، در بعضی مواقع در اثر برخورد شدید با یک مانع یا دست انداز شدید ، این سوئیچ عمل میکنه و باعث خاموش شدن خودرو میشه . و تا وقتی مه این سوئیچ به جای خودش برنگرده قادر به روشن کردن خودرو نیستیم .

خرابی در سنسور دور موتور

اگر سنسور دور موتور خراب شده باشه یا نوک اون کثیف شده باشه ، شما دیگه قادر به روشن کردن ماشین نیستید .

گیر کردن استپر

اگه تو کار استپر مشکلی باشه و نتونه وظیفه خودش رو درست انجام بده ، قادر به روشن نمودن خودرو نخواهیم بود .

گیر کردن این قطعه باعث روشن نشدن خودرو خواهد شد .

استپر

گیر کردن شافت استپر دلیلی بر روشن نشدن خودرو

اشکال در فشنگی آب

این مورد زمانی اتفاق میفته که فشنگی آبنتونه وظیفه خودش رو درست انجام بده و گزارشات اشتباه به ECU بفرسته . برای اطمینان از خرابی این قطعه باید با دیاگ زدن دمای آب رو اندازه بگیریم . اگه دمای آب ۴۰- و یا ۲۱۰+ را نشان بده ، این قطعه ایراد داره و موتور خودرو روشن نخواهد شد . چون که برای ECU تعریف شده که تو این دما  نباید موتور خودرو روشن بشه .

باتری

یکی دیگه از دلایل روشن نشدن خودرو می تونه به علت عدم کارکرد صحیح و یا ضعیف بودن باتری باشه . تو این حالت خودرو ضعیف استارت می خوره و یا به طور کلی استارت نمیخوره . تو مطالب قبلی در رابطه با نحوه نگهداری و افزایش طول عمر باتری ، مباحثی را ارائه کردیمکه برای اطلاعات بیشتر می تونید به اونها مراجعه کنید .

 

مشاهده مقاله اصول و قواعد نگهداری از باطری خودرو

 

باتری خودرو

خالی بودن باتری می تواند باعث عدم استارت خوردن و روشن شدن خودرو گردد

 

باتری خوابیده یا ضعیف شده است

باطری دلیل روشن نشدن ماشین

نوعی از تخلیه باتری وجود داره که به اون تخلیه پارازیتی گفته میشه . زمانی که خودروی خود را خاموش می کنید برخی از اجزای کامپیوتری مثل ساعت یا دزدگیر  برای فعالیت و ذخیره یک سری اطلاعات ، مانند انگل از انرژی باتری استفاده می کنند.

تخلیه پارازیتی از اونجایی که ناچیز هست با کمی رانندگی روزانه به راحتی جبران می شه . اما اگر خودرو گوشه ای افتاده باشه و به ندرت از اون استفاده بشه ، در طول مدت باتری آن تخلیه یا به اصطلاح می خوابه و تنها راهکار تعویضش هست . روشن گذاشتن چراغ های خودرو زمانی که کاری با اون ندارید به تخلیه هرچه سریعتر باتری منجر خواهند شد.

خالی کردن باتری رایج ترین دلیل برای استارت نخوردن خودرو هست . باتری ماشین به دلایل زیادی دچار این معضل می شود؛ ممکن است شما یکی از چراغ های خودرو را برای تمام شب روشن گذاشته باشید یا یکی از سیمها دچار اتصالی شده و باتری را خالی کرده باشه یا حتی ممکن هست بخار آب حاصل از کارکرد موتور باعث زنگ زدگی سرباتری ها شده و جریان الکتریسیته را مختل کرده باشد.باطری ماشیناگر خود باتری مشکل اصلی باشد در صورت ضعیف بودن باتری در هنگام استارت زدن صدای ضعیف استارتر را خواهید شنید که باتری نمی تواند جریان برق کافی برای روشن کردن خودرو را در اختیار آن قرار دهد؛ در این شرایط اگر به عمل استارت زدن ادامه دهید پس از مدت کوتاهی صدا ضعیف و ضعیف تر شده و در نهایت به هنگام استارت زدن هیچ صدایی از داخل موتور نخواهید شنید و حتی صفحه کیلومتر هم خاموش خواهد شد.

در این زمان می توانید با استفاده از کابل مخصوص که توانایی انتقال شدت جریان 60 تا 80 آمپر را داشته باشد عمل باتری به باتری را انجام دهید، اگر با این کار خودرو روشن شد، پس مطمئناً می توان گفت باتری شما خالی کرده است، در این صورت اتصالات سر باتری را تمیز کرده و باتری را تعویض کنید.

همانطور که اشاره شد ممکن است به دلایلی سرباتری ها سولفاته یا دچار زنگ زدگی شوند، در چنین شرایطی می توانید با سولفات مس که ماده ای سبز یا فیروزه ای رنگ است اتصالات باتری را تمیز نمایید.

خرابی ECU

ecu که به کامپیوتر هم معروف هست ، در صورت خرابی و یا عدم کارکرد صحیح ، باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده ای در خودرو خواهد شد . برای مثال نرسیدن برق به این قطعه باعث میشه تا ماشین روشن نشه . از طرفی اگر به هر دلیل ECU خراب بشه و یا بسوزه ، دیگه قادر به روشن کردن خودرو خود نخواهیم بود.

 

 

مشکل تو سیستم سوییچ خودرو

چنانچه باتری سالم است و خودروی شما کماکان استارت نمی خوره ، شاید مسئله سیستم سوییچ ماشین شما باشه . شما می تونید با انجام آزمایشی ساده از وجود این مشکل مطمئن بشید .

از اونجاییکه باتری مستقیماً به چراغهای جلو و لامپ داخل داشبورد متصل شده ، اگر این چراغها بدون هیچ مشکلی روشن بشن اما خودرو همچنان با زدن استارت روشن نشه پس به احتمال زیاد مشکل از سیستم سوییچ هستش .مشکل در سوئیچمعمولا این مشکل وقتی رخ می ده که راننده بعد از خاموش کردن ماشین به هنگام پیاده شدن مکانیزم قفل فرمان و سیستم سوییچ را با گرداندن فرمان به کار انداخته باشد. برای باز شدن این قفل، نیاز است همزمان با چرخاندن سوییچ، فرمان را به راست و چپ بچرخانید تا قفل باز شود.

همچنین در مواردی که باتری ریموت کنترل خودرو تمام شده باشد، از آنجا که سیستم امنیتی خودرو  قادر به دریافت سیگنال از ریموت کنترل متصل به سوییچ خودرو نیست به راننده اجازه روشن کردن خودرو را نخواهد داد.

 

اتصالات ضعیف در پایانه های باتری

 

اتصالات ضعیف در پایانه های باتری
اکثر رانندگان با خوردگی ها و رسوبات حاصل از فعل و انفعالات شیمیایی روی باتری مواجه شده اند. این رسوبات می توانند باعث ضعیف شدن اتصالات در پایانه های باتری شوند. البته حتی باتری های تمیز هم در طول زمان عمرشان رو به افول می رود.

 

تنظیم نبودن یا خرابی سوییج کلاچ

 

تنظیم نبودن یا خرابی سوییج کلاچ

اگر در حال استارت زدن باشید و پس از چرخاندن کلید چراغ های پشت آمپر روشن نشدند احتمالا مشکلی در رابطه با سوییچ احتراق، سوییچ کلاچ یا سوییچ پارک در خودروهای گیربکس اتومات، سلونوئید (سیم پیچ استوانه ای برای ایجاد میدان مغناطیسی) استارتر ماشین و یا ایرادی در سیم کشی های مربوط به چرخه استارت خوردن خودرو وجود دارد.

برای استارت خوردن پدال کلاچ باید فشرده یا اینکه گیربکس خودرو در حالت پارک قرار داده شود؛ بنابراین اگر سوییچ مربوطه به خوبی تنظیم نشده باشد خودرو روشن نمی شود.

 

ارور در سیستم های امنیتی

 

سیستم امنیتی

کلید و سوییچ هر خودرو طوری برنامه ریزی شده اند که تنها با همان خودرو کار کند، درست مثل اثر انگشت هر فرد. اما مانند هر قطعه الکترونیکی برنامه ریزی کلیدها می تواند دچار ایراد یا به اصطلاح باگ شود.

بروز این باگ ها می توانند سیستم امنیتی خودرو را دچار سردرگمی کرده و از روشن شدن خودرو جلوگیری کنند. حتی کلیدهای هوشمند امروزی، که با فشردن دکمه ای قادرند خودرو را روشن کنند، می توانند دچار این قبیل مشکلات شوند؛ لذا همواره دقت کنید تا از کلید و سوییچ مناسب خودروتان استفاده کنید.

 

نهایتا بروز مشکل یا به اصطلاح ارور (Error) در سیستم الکترونیکی خودرو که به دلایل بسیاری از جمله مشکلات امنیتی رخ می دهد می تواند سبب روشن نشدن خودرو شود.

در چنین شرایطی در بیشتر خودروها، ایراد بر روی نمایشگر روبروی راننده نشان داده می شود و معمولاً در این موارد باید حداکثر تا 20 دقیقه صبر نمایید تا سیستم امنیتی دوباره اجازه استارت زدن به شما بدهد. خودروهای دارای قابلیت روشن شدن از راه دور یا دارای سیستم تشخیص هویت بیشتر مستعد چنین مشکلات امنیتی هستند.

 

استارتر یا سلونوئید معیوب

 

استارتر یا سلونوئید معیوب

برخی اوقات خودرو استارت نمی خورد اما صدایی کوبشی و جرقه مانند به گوش می رسد. این صدا ناشی از فعال شدن و غیر فعال شدن مداوم سلونوئید است. در صورت خرابی چنین قطعاتی خودروی شما استارت نخواهد خورد.

 

استارتر که به آن استارت خودرو هم گفته می شود، می تواند یکی دیگر از دلایل روشن نشدن خودرو باشد. همانطور که از نامش پیدا است، وظیفه استارتر فراهم آوردن نیروی اولیه برای به حرکت در آوردن قطعات متحرک موتور برای روشن شدن ماشین می باشد. اگر شما به هنگام استارت زدن نوعی صدای “قر…قر” از داخل موتور شنیدید اما خودرو روشن نشد، مطمئنا مشکل از استارتر خواهد بود؛ که می تواند به معنای سوختن استارتر یا تمام شدن زغال آن باشد.استارتر یا استارت خودروبه این نکته توجه داشته باشید که شنیده شدن صدای “قر…قر” از داخل موتور می تواند شما را به اشتباه بندازد که باتری ضعیف شده است و مشکل از استارتر نیست؛ در چنین شرایطی باید به هنگام استارت زدن دقت کنید که آیا تسمه دینام حرکتی هر چند کوچک از خود نشان می دهد یا خیر، که در این صورت مشکل از باتری است.

همچنین گاهی در هنگام استارت زدن همراه با صدای استارت، صدایی شبیه به صدای کلاچ ناقص به هنگام تعویض دنده نیز به گوش می رسد، در این مورد شکسته شدن دندانه های چرخ دنده استارتر یا فلایویل محتمل می باشد.

استارتر خراب

 

استارتر ماشین

خراب بودن سلونوئید تنها عامل ایجاد مشکل در استارتر نیست. دنده ها، بوشینگ ها و قطعات متحرک دیگر می توانند ایراد پیدا کنند و باعث روشن نشدن خودرو شوند.

راه تشخیص این مورد روشن بودن چراغ ها در هنگام خاموش بودن خودرو و کم نور بودنشان در هنگام خاموشی خودروست. در صورت وقوع چنین مشکلی احتمالاً  سیستم استارتر خودرو شما نیاز به تعویض یا بازسازی خواهد داشت.

 

خالی بودن باک سوخت

 

باک سوخت

روشن شدن یک اتومبیل وابسته به سه عنصر حیاتی سوخت، تراکم و احتراق می باشد؛ بله، خیلی پیش پا افتاده به نظر می رسد. اگر باک خودرو خالی باشد، خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود.

این مشکل احتمالاً ارزانترین مشکل موجود در این نوشتار است اما به خاطر داشته باشید، راندن خودرو با باک خالی یا سوخت کم آسیب های جدی به پمپ سوخت و فیلتر سوخت وارد خواهد کرد.

پمپ سوخت معیوب

 

پمپ سوخت معیوب یکی از دلایل روشن نشدن ماشین

این نکته مرتبط به مطلب گفته شده بالاست. سوخت داخل باک به عنوان خنک کننده پمپ سوخت هم عمل می کند. اگر با سوخت کم از خودرو کار بکشید، پمپ مقداری هوا به داخل می مکد، در نتیجه گرم شده و خیلی زود دچار ایراد می شود. همواره نیم نگاهی به آمپر سوخت خودروتان داشته باشید.

 

مشکل‌ در احتراق

 

شمع خودرو‌ دلیلی بر روشن نشدن آن

 

بدون احتراق و جرقه حاصله توسط‌ شمع، خودرو‌ روشن ‌نخواهد شد. در‌ صورتی‌ که شمع‌ یا کویل خراب تعویض نشوند خودرو روشن ‌نخواهد شد. جرقه‌ها باید در‌ زمان و با‌ ولتاژ‌ مناسب صورت بگیرند تا مرحله‌ احتراق ایجاد و خودرو روشن شود. شمعی که‌ ایراد پیدا‌ کند، با تاثیر‌ منفی که بر‌ عملکرد خودرو باقی‌ می‌گذارد قابل تشخیص است.

اگر‌ اتومبیلتان سنگین‌ حرکت‌ می‌کند یا به سختی‌ استارت می‌خورد، به احتمال زیاد با ایراد در شمع ها‌ یا زمان‌بندی‌ نادرست احتراق سروکار دارید.

 

اگر چه امروزه بروز مشکل در شمعها یا به بیان بهتر عدم تعویض به موقع شمعها، نمی تواند جزو عوامل اصلی در روشن نشدن خودرو باشد، اما فراموشی در تعویض آنها برای بازه زمانی تا حدود 100,000 کیلومتر، قطعاً می تواند سبب بروز مشکلات جدی و مانع روشن شدن خودرو شود.بروز مشکل در شمع خودورهمچنین اگر سیستم برق رسانی خودرو دچار مشکل شده باشد و برق به به سر شمع ها نرسد معمولا در این مواقع ایراد از کوئل خودرو می باشد که با تعویض و یا تعمیر آن، این مشکل نیز رفع خواهد شد.

 

مسدود شدن سیستم‌ سوخت رسانی‌ و انژکتورها

 

مسدود شدن سیستم‌ سوخت رسانی‌ و انژکتورها

اگر سیستم‌ سوخت‌ رسانی‌ خودرو ‌دچار‌ گرفتگی شده باشد، سوختی به‌ سمت پیشرانه جاری‌ نخواهد شد، بدین ترتیب خودرو روشن‌ نمی شود.

این اشکال به دلیل اشکال‌ در فیلترینگ سوخت رخ می دهد، چون ذرات معلق درون سوخت بخوبی از آن جدا نمی شوند و به مرور رسوبات درون آنها موجب گرفتگی مجراهای انتقال سوخت می‌ شود.

فیلتر سوخت در خودروهای مدرن، درون مخزن‌ سوخت قرار دارد و‌ عمر‌ مفید معمول آن ها به ۱۶۰ هزار کیلومتر هم می رسد.

انژکتور کثیف را هم‌ می‌توان از جمله عوامل منجر به‌ روشن نشدن خودرو دانست.

 

 

فیلتر بنزین، ساده ولی با اهمیت

اگر فیلتر بنزین دچار گرفتگی و آلودگی شده باشد بنزین نمی تواند خود را به داخل سیستم پاشش سوخت برساند و در نتیجه خودرو روشن نخواهد شد. فیلتر بنزین هر 15,000 یا حداکثر 25,000 کیلومتر کارکرد موتور، باید تعویض شود چراکه این مورد می تواند باعث سوختن پمپ بنزین خودرو نیز شود.فیلتر بنزیندقت نمایید در مواردی که باک خودرو کاملاً خالی نشده باشد به دلیل پایین آمدن سطح بنزین در داخل باک، پمپ بنزین آشغال های موجود در داخل باک را به داخل می کشد و این امر موجب گرفتگی پمپ بنزین یا فیلتر بنزین خواهد شد که احتمال روشن نشدن خودرو را افزایش می دهد، همیشه سعی کنید تا قبل از رسیدن بنزین به پایین ترین حد اقدام به سوخت گیری نمایید.کم شدن سوخت خودرواگر هنگام باز کردن سوییچ با دقت گوش کنید، صدای کارکرد اولیه و پمپ شدن بنزین به داخل سیستم سوخت رسانی خودرو را خواهید شنید. ممکن است شنیدن این صدا بهترین راه برای تشخیص درست کارکردن پمپ بنزین بدون استفاده از ابزار تخصصی باشد، که نقص در عملکرد آن می تواند یکی از عوامل روشن نشدن خودرو باشد.اهمیت پمپ بنزین در استارت خوردن ماشینمشکل در پمپ بزنینامروزه به دلیل استفاده از اتانول در بنزین، بسیار کمتر از گذشته شاهد یخ زدگی بنزین در روزهای بسیار سرد زمستان هستیم اما با این وجود رطوبت هوا می تواند وارد باک خودرو شده و در اثر سرمای محیط به مایع تبدیل شود و بواسطه پمپ بنزین وارد لوله های انتقال سوخت شده و با کاهش دما منجمد شده و موجب مسدود شدن سیستم انتقال سوخت شود. از این رو در فصل سرما و بخصوص در مناطق سردسیر باک بنزین را همیشه پر یا حداقل نیمه پر نگه دارید.

 

 

روغن موتور مناسب استفاده کنید

بسیاری از مواقع عدم توجه به کیفیت روغن موتور موجب می شود تا استارت خوردن ماشین دچار اختلال شود، اما چگونه؟

روغن موتور مناسب

در واقع روغن موتور های نامرغوب یا روغن هایی که با موتور خودرو شما سازگار نیستند به خصوص در هوای سرد، لایه ضخیمی بر روی قطعات متحرک داخل موتور خودرو ایجاد می کنند که همین لایه های ضخیم مانع از حرکت نرم قطعات و درنتیحه روشن شدن خودرو می شوند، پس همیشه سعی کنید روغن موتور مناسب با نوع و مدل موتور خودروی خود تهیه نمایید.

 

 

روغن موتور مناسب خودرو

 

 

 


مواردی که گفته شد ، جزو اصلی ترین دلایل روشن نشدن ماشین هستش . در صورتی که نتونستید خودرو خودتون رو روشن کنید ، اول به چک کردن این موارد پرداخته و بعد به نمایندگی های مجاز برای تعمیر خودروی خود مراجعه نمایید.

 


 

 

در صورتی که تجربه ای از دلایل روشن نشدن ماشین دارید با ما و بقیه همراهان فوری مال به اشتراک بزارید 🙂

 

 


 

 

 

فوریمال
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • منیره 11 اسفند 1399 / 13:00

    مرسی خیلی خوب بود

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *